Cursus

Cursus Basis massagetechnieken

Leer hoe je de beste ontspannende lichaamsmassages kunt geven!

Omschrijving
Wil je leren om ontspannende lichaamsmassage te geven? Om mensen een moment van rust en welzijn te kunnen bieden?

Basis massagetechnieken om opgebouwde spanningen los te maken
Dagelijks bouwt iedereen spanningen op in lichaam en geest. Deze spanningen kunnen op den duur tot lichamelijke en geestelijke klachten leiden. Een klassieke ontspanningsmassage met basistechnieken is hiervoor een ideale preventieve behandeling. Ontspanning behoort tot onze essentiële levensbehoeften om gezond en gelukkig door het leven te gaan. Door het geven van een professionele massage kun je mensen helpen om de opgebouwde spanningen los te laten.

Een volledige lichaamsmassage
Tijdens deze cursus basis massagetechnieken leer je de volgende massagetechnieken; effleurage, petrisssages, tapotementen, duimrollen en schommelen. Je leert om deze basistechnieken op de juiste manier en in de juiste volgorde uit te voeren op alle delen van het lichaam; hoofd, hals, nek schouders, armen, rug romp, bene en voeten. De cursus bestaat uit vijf lessen waar al deze onderdelen één voor één aan bod komen.

Zelf praktisch aan de slag
Je gaat tijdens de cursus direct zelf aan de slag onder begeleiding van een ervaren en enthousiaste vakdocent. De cursus wordt individueel gegeven (je dient dan niet als model te fungeren – duur is dan een dag; je dient wel zelf een oefenmodel mee te nemen) of in tweetallen zodat er veel persoonlijke aandacht is. Na afloop van de cursus basis massagetechnieken ben je klaar om op zelfstandige wijze een complete ontspannende lichaamsmassage te geven van top tot teen.

Opbouw van de cursus
Effleurages, petrissages, Tapotementen, duimrollen, schommelen, massage per lichaamsdeel en tenslotte het uitvoeren van een volledige lichaamsmassage.

Inschrijvingen vinden plaats in onderling overleg (weekendreeks vrijdag/zaterdag 10:00 – 17:00). Lunch is inbegrepen.

Subsidies in Nederland
Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekosten bij je aangifte personenbelasting.

Het UWV vergoedt opleidingskosten werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskosten te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden.

Subsidies in Vlaanderen
Indien u ingeschreven staat als werkzoekende en ons hiervan een attest of bewijs inlevert ontvangt u een korting van 10% op uw cursus of opleiding.